Блог о танго и культуре

Блог о танго и культуре

четвер, 10 квітня 2014 р.

Багатство мережива, багатство кольору: стиль для мілонги

Сучасне танго чуттєве, як і колись, але сьогодні - з акцентом на стиль і вишуканість. На мілонгах око більше не зачіпається за пишні форми, відкриті тісним і відвертим одягом. Ронда притягує розкішшю стегон в очо і при дисоціації, філігранними адорнос, яскравими кольорами, несподіваними розрізами, які деколи здаються безконечними. 

Художник побачив УСІ спини відкритими. Що не кажіть, а відкриті спини - дуже звабливий предмет для живопису
Танго мода зобов’язує дам підкреслювати фігуру. Для мілонги найкраще обирати речі, які відкривають спину або її частину. Спідниця повинна рухатись навколо ніг під час танцю і притягувати увагу до них. – каже Лаура Малпелі Хордан, засновниця Styletto Image Studio і колумністка аргентинського модного сайту Entremujeres.

Тканина спідниці летить за ногами дівчини, підкреслює рух


Танцівниця на мілонзі в сукні з відкритою спиною
«Туфлі в танго грають вирішальну для жінки роль. - Каже стилістка Роміна Барак - Як і в кожному танці вони відповідальні за баланс і легкість ходи. Каблуки – це частина танго образу, його необхідна частина, головне тут – не передати куті меду і не зробити себе занадто високою, адже тоді фігура здається надмірно худою. Важливо щоб туфлі правильно фіксували ступню і підйом»

Шпилька середньої висоти підходить всім
Хордан додає: «Каблук повинен бути середнім, не зависоким і не надто низьким, а також не дуже тонким (хоча для здорових ніг це не проблема) але й не дуже товстим (це огрубляє силует ноги, хоч і підходить для будь-яких ніг)»
“Me gusta ese tajo…” (“Мені подобається цей розріз…”) співав Луїс Альберто Спінетта із Пескадо Рабіосо у 1972-му. Розріз, безсумнівно – це просто трейдмарк танцювального стилю мілонгеро. 
Модель спідниці для мілонги із розрізом по центру
Роміна Барак: "Їх довжина може бути різною і залежить від бажання самої танцівниці, але на мою думку, якщо вже Ви вирішили таку річ вдягнути – потрібно пам’ятати, що розрізи по боках візуально роблять стегна ширшими, тому краще щоб розріз був або ззаду або спереду по центру спідниці"

Марія Ньєвес у спідниці з розрізом збоку
Лаура: "Саме розрізи дають свободу рухам, необхідну для довгих кроків і прикрас, якщо ті потребують амплітуди. Розріз повинен бути довгим настільки щоб спідниця не виглядала вульгарно. Дама у ронді не повинна виглядати вульгарно. Одяг мусить вабити, запрошувати, так само як і прикраси і макіяж, але аж ніяк не кричати!» 

Висока зачіска, що відкриває шию і спину, часто повертається в танго моду
"В інших деталях одягу можуть використовуватись люрекс і мереживо. Вони підкреслюють жіночність, притягують увагу і ідеальні для вечора. Я вважаю що вони незамінні і супер важливі! Саме вони підсилюють образ – блискітки притягують погляд, а прозорі тканини дуже чуттєві, жіночні і привносять нотку елегантності» - каже Лаура Барак. «Деталі з бахромою в одязі чи взутті служать красивим акцентом що також притягує увагу».
Жоана Копес у спідниці з бахромою
Червоний колір, символ пристрасті, без сумніву привабить усі погляди на будь-якій мілонзі, як в одязі так і в кольорі губної помади. «Найкраще обирати кольори, що пасують до наших очей, волосся і кольору шкіри. Не варто повністю виключати й чорний, навіть якщо він не належить до нашої персональної палітри, використовувати чорні деталі. Чорний у поєднанні з яскравими кольорами – це мудрий вибір, - додає Роміна.

Червоні деталі одягу привертають увагу на будь-якій мілонзі
 Що збереглося до сьогодні від «танго моди» минулого?
Лаура: «Певний тип вбрання для мілонги сформувався давно, але сьогодні ми бачимо тенденції до особливого підкреслення жіночності. Наприклад плісовані спідниці, що будуть хітом наступного сезону» 


Роміна: «Ряд аксесуарів виходять з моди а потім повертаються і стають популярними – наприклад ажурні панчохи, блискітки, прозорі тканини, високі зачіски, макіяж, що сильно підкреслює очі і губи, шийні хустки і багато-багато інших»

Ажурні панчохи то виходять з моди то повертаються в тренд
Лиш опція для зваби, ніяких перебільшень.

Сабріна Діас Вірсі (Sabrina Diaz Virzi) 
переклад: TangoCultЮлія

Джерело
http://entremujeres.clarin.com/moda/ropa/encaje-brillo-estilo-milonga_0_755924518.html

Немає коментарів:

Дописати коментар