Блог о танго и культуре

Блог о танго и культуре

пʼятницю, 23 листопада 2012 р.

Один бар у світі: танго і дружба в Буенос-Айресі

Бар «Ель Чіно» в кварталі Помпея, на розі вулиць Бізлі і Качі – одне з легендарних місць в Буенос-Айресі, де танго досі співається по-справжньому, без вистав, макіяжу, комерційних трюків і політики.
Бар "Ель Чіно", вул. Бізлі 3566, Буенос-Айрес
Так само тут люди ставляться один до одного – просто, тепло і сердечно.
Бар відкрив Хорхе Едуардо Гаріса (Ель Чіно) у 1950-х і з тих пір він продовжує працювати і в добрі і погані для Аргентини часи, збираючи друзів і шанувальників танго.


Хорхе "Ель Чіно" Гаріса у своєму барі
Довкола Чіно зібралось коло співаків і танцівників, що з року в рік проводили вечори і ночі з танго в "Ель Чіно". Йому вдалося збудувати міцні дружні стосунки з персоналом і учасниками «шоу», що роками підтримували його в горі і радості.

Після смерті Чіно в 2001 справи деякий час вела його дружина Дельфіна, але й після її смерті бар не закрили і там надалі співають танго.


  
Документальний сюжет про "Ель Чіно", CNN, 1998 року - Чіно ще живий.



Перші кілька десятиліть роботи бару входити до нього можна було тільки чоловікам, та згодом дозволили й присутність жінок, а після того як бар відкрив для себе іспанський актор і режисер Хосе Сакрістан і з’явилась реклама, бар почав набувати все більшої і більшої популярності серед туристів (тепер його радять відвідати Lonely Planet і Trip Advisor).

філете у барі
У 2003 році аргентинський режисер Данієль Бурак зняв повнометражний художній фільм, який так і називається «Бар Ель Чіно», в якому використав багато інтерв’ю із постійними відвідувачами, співаками танго і самим Чіно.

У фільмі також є інтерв’ю із Сакрістаном, який каже, що людей Чіно і сам бар треба оберігати як буйволів у Альтамірі (наскельні малюнки – прим. авт.), для наступних поколінь, оскільки це просто заповідник дружби і чистих людських стосунків. Про Чіно і його людей у фільмі ми дізнаємося на фоні любовної історії, яка служить ілюстрацією до роздумів над тим що таке танго, його теми, його корені.


Трейлер до фільму:



Немає коментарів:

Дописати коментар