Блог о танго и культуре

Блог о танго и культуре

середу, 28 листопада 2012 р.

"Танго х2", танго для двох

«Танго для двох» (“Tango х2”) – так називається танцювальна трупа, зібрана у 1988 році Мігелем Анхелем Сотто і Міленою Плебс – танцівниками і хореографами.

Її репертуар складається всього з чотирьох постановок – «Аромати танго», «Ніч танго», «Танго Південного хреста» та «Його історія», але це не заважає постійному успіху трупи у світі.
Мігель Сотто і Мілена Плебс зустрілися у 1985-му, а з 1986-го танцювали у бродвейській постановці «Аргентинське танго» Сеговії-Оресоллі.





Деякий час вони грали перші ролі у своїх виставах і були неймовірно харизматичною парою. Для мене особисто вони близькі до еталону стилю і елегантності, строгості - «танговості» як такої.


Але пара розпалася. Кожен із них зараз танцює з іншим партнером. Обоє - фантастичні танцюристи, але уже неможливо не порівнювати - чогось бракує.

Мігель Сотто продовжує керувати «Танго х2», Мілена Плебс ставить вистави, у яких поєднує танго з контемпом.Для своєї режисерської роботи Сотто і Плебс проробили велику роботу із дослідження стилів танго із старими танцівниками та викладачами (такими наприклад, як Антоніо Тодаро).
Їх постановки – це максимум вишуканості у декораціях, музиці, хореографії, костюмах. Костюми для них створювала ціла група художників, які зазвичай працюють з оперою і кіно: Рената Шусхайм, Марія Хулія Бертотто та Хорхе Феррарі.
Сіро-срібна сукня в цьому "Cafe Dominguez" - предмет мого захоплення впродовж років.



У «Танго х2» танцювали просто цілі сузір'я віртуозів: Хесус Веласкес, Натача Поберах, Габрієль Міссе, Лорена Ермосіда, Освальдо Сотто і багато інших, оскільки склад постійно змінюється. Але залишається якість, естетика і талановита наративність.

Джерела: http://www.tangox2.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар