Блог о танго и культуре

Блог о танго и культуре

понеділок, 14 жовтня 2013 р.

"Darcos": реальні туфлі і віртуальний бізнес



«Мене звуть Аріель Кросітта, я власник «Даркос». Дякую що відвідали цю сторінку» 
Так зазвичай відбувається знайомство з людиною, яка стоїть за сотнями метрів вітрин, заставлених сотнями моделей танцювального взуття.
 
Магазин "Darcos"
 «Darcos» - одна з найвідоміших фірм-виробників танцювального взуття для танго. У них найбільший у Буенос-Айресі магазин, вони продають свою продукцію у 48 країн світу, а також танцювальна студія і невелика школа танго.
 
Інтер'єр магазину
У 2012-му незалежний портал argentinaindependent.com визнав Арієля Кросітту (Ariel Crocitta) одним з п’яти найкращих аргентинських дизайнерів взуття. 


Директор «Студії Даркос» - танцівник Крістіан Соса, став чемпіоном у 2011 році в категорії  сценічне танго. А як могло бути інакше якщо йому довелося перевіряти якість усієї продукції! Жартую. Але професійні танцюристи люблять «Даркос», особливо чоловіки. Саме чоловічі туфлі мають дуже хороше реноме в колах танцюючих. 


Пам’ятаю, що коли зайшла в їх магазин – то через кілька хвилин зрозуміла що навряд чи я щось виберу – вибір з сотень пар дається мені нелегко, тому вирішила просто подрейфувати мимо вітрин з туфлями, дисками, DVD з уроками, вішалок з спідницями, сукнями, і ще мільйоном різноманітних танго-аксесуарів. Спочатку було дуже цікаво, але потім стало трохи сумно, що шукаєш туфлі для мілонги, а потрапляєш в рай для туристів.

Полиці в магазині "Darcos"
Жіночі туфлі «Darcos» виходять у лініях «Miss Darcos», більш класичній, і «Darcos Deluxe» - більш розкішній, яскравій і ближчій по духу до взуття для вечірок ніж до взуття для мілонги. 
 Крім того фірма пропонує таку послугу як «зроби сам», тобто виготовляє взуття за проектом клієнтки (або клієнта) – саме тут можна замовити екстра-маленькі розміри для танцівниць-дюймовочок з 33-34-м розміром ніжки. 

Взуття виготовляється вручну. Тут є не тільки босоніжки, а й, актуальні для мілонг у Північних широтах туфлі з закритими пальцями! Можна знайти усі кольори та текстури – блискучі, матові, з тваринними і квітковими принтами, пір’ям, бамбонами, стразами, усіми мислимими прикрасами, які радують жіноче око.
Паралельно випускається строгий «Mister Darcos» і чоловіча версія «Deluxe».


«Наш бізнес – дитя Інтернету» - кажуть в інтерв’ю La Nacion батько і син – Сесар і Аріель Кросітта. Найбільше пар ми продаємо через наш сайту кожній країні він відображається інакше, перекладений на різні мови а ціни автоматично переводяться у місцеву валюту з урахуванням різниці у добробуті країн. – «Наприклад під час економічної кризи у Греції ми знизили ціни на нашу продукцію, для Сполучених Штатів чи Франції вона залишалась такою самою». «Ми зробили процедуру максимально зручною – вартість доставки включена в ціну товару а пересилка займає всього 5 днів – все просто!» 
Аріель і Сесар Кросітта
Сесар успадкував бізнес від свого батька, який емігрував до Аргентини з Італії в 1890-му і мав власну взуттєву майстерню на вулиці Болівія. Понад 30 років Кросітта займаються виробництвом танцювального взуття.  

Сесар Кросітта і чоловічі туфлі
 90% продукції «Darcos» продається через Інтернет, а 90% клієнтів магазину на Сарм’єнто 835 – туристи. У 2012-му їх навіть нагородили відзнакою «Експорт для нації», а Banco Galicia визнали «Darcos» найкращим веб-експортером року. «Кордони у сучасному світі ілюзорні, їх по-суті вже немає – кажуть батько і син, - і, крім того, треба завжди дивитися на речі широко».

Вибирати туфлі через інтернет цікаво – але й трохи небезпечно – а що як не підійде модель? (на своєму сайті «Darcos» запевняють, що розмір їх взуття такий же як і розмір повсякденного взуття клієнта)... Втім, якщо туфлі дуже вже сподобаються – варто буде ризикнути!

TangoCult Юлія
Джерела




Немає коментарів:

Дописати коментар