Блог о танго и культуре

Блог о танго и культуре

понеділок, 4 листопада 2013 р.

Сімейна справа: TangoLeike



Взуття цієї фірми не має такої потужної реклами і слави як її співвітчизниці NeoTango, Comme il Faut чи навіть Darcos. Але вони зберігають приємну ауру сімейного бізнесу і поєднують якість з класикою і елегантністю. 


В середині 1990-х цю компанію заснував Фернандо Еіріс. Наприкінці 1980-х він переїхав з Аргентини до Італії, а через кілька років там почався справжній танго-бум. Бачачи такий попит на танго, Еіріс вирішив заснувати невелику компанію, яка б займалася організацією зйомного житла для танго туристів у Буенос-Айресі і в такий спосіб сприяла поширенню танго культури. Фірму назвав на честь своєї матері Ліке (Leike) – ТангоЛіке.  
 Через кілька років бізнес розрісся і до нього вирішили додати виробництво і продаж танцювального взуття. З 2004-го року за справу взялася донька Фернандо Лаура – танцівниця, мілонгера і велика прихильниця танго. Тоді танго змінило її життя. Лаура і її команда почали проектувати моделі для колекцій та відбирати для них матеріали. 
Фернандо і Лаура Еідіс
Взуття успішно увійшло на італійський ринок а в 2005-му в Буенос-Айресі було відкрито перший магазин компанії. «Ми дуже горді бачити що навіть деякі з італійських дизайнерів зараз випускають колекції з присмаком стилю TangoLeike» - каже Лаура в інтерв’ю Тангауті. На кожній сумці, яку вам видадуть разом із купленим взуттям - адреса компанії в Аргентині та Італії. Фірма намагається поєднати аргентинський дух та італійські традиції виготовлення якісного взуття. 
Лаура Еідіс в салоні на Сарм'єнто 1947, Буенос-Айрес
Я не знала рівним рахунком нічого про TangoLeike, крім того що їх магазин - напроти магазину NeoTango (на вулиці Сарм’єнто), в якому був ремонт, нові туфлі мені були потрібні терміново а йти ще кудись не було сили. Таким чином до мене потрапила така симпатична пара:


Найбільше мені сподобалося як зроблена п’ятка – нагадувало кошичок, а тоненькі ремінці робили ногу делікатнішою. Їх розмір 37 виявився трошки замалим в 38 – завеликим, половинних TangoLeike не випускають, тому для мене прямо в магазині прикріпили паролонову подушечку під підошву. Вона підтримувала стопу і не дозволяла їй зісковзнути. Дуже зручно і м’яко.
«Туфлі виражають особистість жінки – каже Лаура – це елемент для зваблення, ми всі знаємо скільки уваги приділяється туфлям на мілонзі. Коли проектую нову модель – уявляю як би вона виглядала у мене на ногах. Дуже приємний спосіб!» – продовжує Еідіс.

 
Загалом TangoLeike дотримуються класичної форми моделей і фактур, висота каблука – 6.5, 7.5, 8.5 і 10 см і три варіанти повноти – для вузької, середньої та широкої стопи. «Найходовіша висота – 8.5» - кажуть в магазині. Матеріали – шкіра, замша, лакована шкіра, шевро, мереживо, атлас. 

«Наша філософія – пропонувати зручний і стильний продукт з якісних матеріалів, ніякої синтетики. Ми уважні як до зовнішнього вигляду, так і до якості пошиття. Ми багато експортуємо до Європи і Північної Америки і плануємо і надалі розширювати нашу географію» – кажуть в компанії.


 Деякий час при фірмі навіть діяв танго оркестр, який так і називався Orquesta Tango Leike

TangoCult Юлія

Немає коментарів:

Дописати коментар