Блог о танго и культуре

Блог о танго и культуре

четвер, 14 лютого 2013 р.

Скільки сторін в трикутнику або Хочу бути відомим!



У будь-якому місті світу, де танцюють танго, довкола нього формується спільнота. До неї входять танцівники та прихильники (ті, хто ще не танцює, але хоче), початківці і профі, ті, хто не може всидіти й одної танди й ті, хто приходить послухати, подивитись і поспілкуватись. Всі знайомі бодай візуально, навіть якщо ніколи разом не танцювали. Рано чи пізно в межах цієї групи починають формуватися ієрархії, які породжують марнославство та інші курйози.

Нью Йоркська танцювальна студія «Triangulo» («Трикутник»), яка займається виключно танго, у 2007-му році пожертвувала одну зі своїх стін для увічнення танго спільноти міста.



Один із колишніх учнів студії, ентузіаст танго і професійний художник Рассел Бакінхем (Russel Buckingham) виконав цю масштабну фреску як подарунок «Triangulo». На ній зображена святкова мілонга у залі з колонами, на якій танцюють нью йоркські тангерос. Дами у вечірніх сукнях, кабальєро в костюмах, вхід до зали гостинно відкривають Астор Пяццолла і Карлос Гардель.


В студії можна придбати також постери із цим зображенням, на яких є список зображених осіб. Звичайно ж тут не всі. Лише 92 найдосвідченіші танцівники, викладачі, діджеї, організатори мілонг і фестивалів, знакові персонажі.

Багато кого з фрески можна тут же впізнати на мілонзі в «Triangulo», але керівництво каже, що скоро доведеться пожертвувати ще одну стіну, тому що багато хто жаліється на те, що на фресці їх немає. А клієнтам треба йти назустріч.


 Але, як відомо, бажання бачити себе на картині нестримне і масове! Тому либонь студії скоро доведеться винайняти ще кілька сусідніх приміщень і згодом стати «Пентангуло», або навіть «Октангуло». Тоді всім буде комфортно на мілонгах - адже на них зі стіни дивитиметься їх двовимірний двійник в костюмі чи вечірній сукні!



TangoCult Юлія

За матеріалами: http://www.russellbuckingham.net 

Немає коментарів:

Дописати коментар