Блог о танго и культуре

Блог о танго и культуре

суботу, 9 лютого 2013 р.

Зроблено для танцю. Одяг і взуття від Вівіани Лаґуссі


Вівіана Лаґуссі (Viviana Laguzzi) засновниця і дизайнерка марки “Mimi Pinzon”одного з найуспішніших в Аргентині ательє пошиву одягу для танго, а також серії взуття «Madreselva»

Моделювання одягу захоплювало Вівіану з дитинства. Маючи перед собою приклад своєї бабусі, відомої у Буенос-Айресі модельєрки, Вівіана переробляла носовички на сукні з хвостами для своїх ляльок, але згодом захоплення танцем взяло гору. 

Дівчина отримала класичну балетну освіту але вирішила пов'язати життя із танго.  Як професійна танцівниця вона об'їздила цілий світ із оркестром Маріано Мореса, Sexteto Mayor та відомим шоу "Tango Pasion". 


У 2000 році, після 16 років танцювальної кар'єри Вівіана вирішила повернутися до свого захоплення модою і створила свою першу колекцію. І сталось так, що колекція, яка призначалася для колег-танцівників мала великий успіх – моделі з викличними вирізами, що тісно облягали тіло і відверто акцентували чуттєвість зацікавили як професіоналів так і аматорів і не тільки танго, а й інших, здебільшого бальних танців.  Так з'явилася марка «Mimi Pinzon». Згодом її доповнила лінія взуття «Madreselva».


За роки танцювального досвіду Вівіана досконало вивчила механіку руху в танго і її взаємодію з одягом на тілі – вона знає на які шви нагрузка найбільша, як підкреслити одягом красу індивідуального тіла з його особливостями, вміє підібрати одяг до конкретної події – від уроку, практики, мілонги, виступу, театрального номера аж до мундіалю.   

«Mimi Pinzon» має три колекції, що постійно поповнюються – Практика, Мілонга і Шоу. Практика – зручний але елегантний одяг для уроків та тренувань – трикотажні футболки, штани, сорочки, туніки. Здебільшого чорний, зрідка – чорно-білий. Це до певної міри виправдано, оскільки так основна увага приділяється вербальним настановам викладача і руху його, або колеги по уроку/практиці, а не одягу.

Мілонга – одяг для соціального танго, але будь-яка з цих суконь, блузок чи спідниць викличе реакцію «ВАУ!» якщо прийти в них в салон. Для цієї лінії Лаґуссі використовує тонкі леткі тканини (мікрофібра, сатин), що прикрашають крок і акцентують півоти плавною хвилею, що обвиває стегна танцівниці на повороті. 

В лінії Шоу тканини трохи інші – прозорий однотонний трикотаж, велюр, кружево, пайєтки і стрази, хоча є й сатинові сукні, але це сукні-образи, вони створюють персонаж.

 
 У «Мадресельви» також дві лінії – мілонга і шоу.

У Шоу більше страз і блискучих матеріалів, що виграшно виглядають при світлі софітів. А в лінії Мілонга багато кружева, тваринних орнаментів, штучного хутра, поєднання кількох яскравих кольорів в одній моделі. Можна навіть сказати, що вона більш кічева, але на мій смак – це «моя» колекція - вона створює настрій гри, пікантності, радості. В таких я б з задоволенням танцювала! Єдиний нюанс - їх не шиють моїм улюбленим каблуком 10 сантиметрів, найвищий - 8.5


TangoCult Юлія 

1 коментар:

  1. А мені подобається купувати в www.magicdance.kiev.ua Інколи заходжу до них в магазин на Спаській. Приємне обслуговування і постійно шиють щось нове, хоча і так великий асортимент. А ще мені подобається, що це український товар:)

    ВідповістиВидалити