Блог о танго и культуре

Блог о танго и культуре

неділю, 28 квітня 2013 р.

«Поет Буенос-Айреса» (переклад)

Орасіо Ферер (Horacio Ferrer) – автор лірики танго, історик та просвітник.У 1990 році заснував Національну Академію Танго (La Academia Nacional del Tango (LANT)). Мета цього інститута – оберігати та популяризувати істині культурні традиції танго.
При Академії є велика бібліотека з історії музики і танцю, а також, музей. Сам Орасіо написав декілька робіт з історії танго.

Вальтер Ріос (Walter Rios) граєт на бандонеоні Троіло у Національній Академії Танго. На задньому плані Орасио Ферер і Сорья
Серед експонатів музею Академії знаходяться інструменти легендарних виконавців, ноти, пластинки, картини, - все, що пов'язано із танго. Наприклад, один з експонатів - бандонеон Анібала Троіло, на якому два рази на місяць грають відомі музиканти.

Ферер друг Астора П'яццолли і автор серії танго та танго-балад на музику П'яццоллт, а також, лібретто до знаменитої опери "Марія де Буенос-Айрес".

У 20 років Орасіо був со-продюсером радіо-програми Seleccion de Tangos у Монтевідео, звідки він родом. Пізнійше, у 1954, на основі цієї програми він створив клуб El Club de la Guardia Nueva у Буенос-Айресі, куди входили музиканти, які продовжували розвивати танго у 50-х (Анібал Троіло, Орасіо Сальган, Астор П'яццолла).
Його ще називають - «Поет Буенос-Айреса».
Орасіо Ферер
В одному з інтерв'ю Орасіо Ферер так сказав про поезію:

«Танго приваблює поетів, тому що сама музика поетична, поетичний світ танго. Це світ ночі, богемний світ, де гроші значать небагато, а любов – основний мотив, неважливо взаємне, розбите, на відстані, любов, що пережила роки, час та простір.

Танго використовує всі кольори поетичної палітри. Крім того, танго являється однією з небагатьох пісенних форм, котра включає не тільки лірику, але й рефлексію. Танго дає правду без намагань прикрасити її. В цьому воно медитативне, і це також частина поезії


Інтерв'ю з Орасіо Ферером можна прочитати на TangoCult тут




TangoCult  Ирина
пер. авт.

Немає коментарів:

Дописати коментар